- حتی در صورت نصب لمینت دندانی، بیمار همچنان باید مراقب غذاهایی که میخورد، باشد. بیمار نمی تواند غذاهای ترد یا سفت بخورد، زیرا باعث شکستن و خورد شدن این روکش ها می شود. هنگامی که لمینیت ترک بخورد یا بشکند، هیچ راهی برای تعمیر آنها وجود ندارد.
- لمینت را نمی توان دوباره سفید کرد، بنابراین از مصرف نوشیدنی هایی که باعث تغییر رنگ این روکش می شود، خودداری کنید.
- دندانپزشک در این روش، ناچار به تراشیدن دندان میباشد. همین تراشیدن مینای دندان باعث عوارضی از قبیل حساسیت و درد می شود. از طرفی با تراشیدن دندان، دیگر دندان طبیعی بدون روکش قابل استفاده نخواهد بود، به همین خاطر لمینت دندان، به عنوان یک روش ترمیم دائمی به شمار میرود.
- لمینت دندان برای افرادی که دندان های ضعیف و پوسیده دارند مناسب نیست. این روکش برای کسانی که از بیماری پریودنتال رنج میبرند نیز انتخاب ایده آلی نیست. افرادی که لایه مینای نازکی دارند نباید لمینت ها را انتخاب کنند.
- لمینت دندان را نمی توان تغییر شکل داد، زیرا که جنس لمینت دندان بسیار سخت بوده و در آزمایشگاه دندانپزشکی ساخته می شود و تغییر شکل آن امکان پذیر نمی باشد.
لمینت دندان برای چه افرادی درمان خوبی نیست؟
با اینکه لمینت دندانی یک روش نسبتا کم تهاجمی به شمار می رود و مشکلات زیادی را حل میکند، اما با این حال همه افراد کاندید واجد شرایطی برای انجام این درمان نیستند. افرادی که میخواهند از این روش برای ترمیم دندان ها و زیبا کردن لبخند خود استفاده کنند، باید شرایط زیر را داشته باشند:
- بیماری که ریشه دندان او سالم نباشد: اگر دندان های بیمار شکسته یا پوسیده باشند یا اینکه بیماری لثه و پریودنتال دارید، نمیتوان با ونیر سرامیکی این مشکلات را برطرف کرد، زیرا این مشکلات مربوط به ساختار دندان ها است و لمینیت فقط مربوط به حل ناهنجاری های ظاهری دندان است. اگر شما هم با چنین مشکلاتی رو به رو هستید، باید ابتدا با عصب کشی، مشکل دندان خود را برطرف کرده و سپس با لمینت سطح دندان خود را اصلاح کنید.
- بیماری که دندان قروچه کند: افرادی که عادت به فشردن دندان ها یا دندان قروچه دارند، کاندیدای مناسبی برای این درمان نیستند. با اینکه لمینت سرامیکی از مواد محکم و با کیفیتی ساخته شده، اما به استحکام دندان های طبیعی نیست. عادات مخربی مانند دندان قروچه باعث ترک خوردن و به مرور زمان منجر به شکستن آنها خواهد شد.
- بیماری که مینای دندان سالم نداشته باشد: از آنجایی که لمینت به دندان طبیعی می چسبد، باید مینای دندان کاملا سالم باشد. اگر بخشی از ریشه دندان از دست رفته باشد، نمی توان با این روش، دندان ها را ترمیم کرد.
رایج ترین عوارض لمینت دندان چیست؟
لمینت دندان یک روش خشن و تهاجمی نیست اما مانند سایر متدهای دندانپزشکی عوارضی دارد که باید بیماران پیش از اجرای این روش در مورد آنها بدانند. البته در مقایسه با مزایا و تاثیری که این روش بر روی زیبایی دندان ها و لبخند دارد، میتوان از این عوارض چشم پوشی کرد. بسیاری از عوارض لمینت دندان با انتخاب یک دندانپزشک زیبایی متبحر و مجرب و یک کلینیک دندانپزشکی حرفه ای تا حد زیادی قابل جلوگیری است. مهم ترین عوارض لمینت دندان عبارتند از:
حساسیت دندان ها بعد از لمینت:
دندانپزشک باید مقداری از مینای دندان را از سطح دندان های بیمار جدا کند تا روکش ها به درستی جا بیفتند. بریدن مینای دندان باعث حساسیت دندان ها میشود. زمانی که غذای سرد یا گرم مصرف می کنید، به احتمال زیاد متوجه این حساسیت میشوید. این مشکل را می توان با داروها و درمان هایی که توسط دندانپزشک تجویز می شود، پیشگیری کرد. با این حال، اگر دارو کمکی نکرد، باید فوراً به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
بی قراری بعد از نصب لمینت دندان:
یکی از عوارض لمینت دندان، احساس ناراحتی و بی قراری در روزهای ابتدایی بعد از نصب این روکش است. اگر احساس سوزن سوزن شدن و درد دارید، بهتر است به یک دندانپزشک مجرب مراجعه کنید.
التهاب لثه:
بافت های لثه به زمان نیاز دارند تا با روکش لمینت سازگار شوند، اما ممکن است با التهاب جزئی در لثه مواجه شوید. اگر لثه شما دچار التهاب و ورم شد، حتما به دندانپزشک مراجعه کنید تا علت آن را تشخیص دهد. همچنین، جلسه معاینه پس از اجرای ونیر دندان را از دست ندهید زیرا شناسایی هرگونه عوارض بعد از عمل ضروری است.
افزایش خطر تروما:
یکی از عوارض لمینت دندان، بالا رفتن احتمال خطر تروما برای بیماران است. افزایش خطر تروما به خاطر برداشتن بخشی از مینای دندان است. اگر این کار به طرز ماهرانه ای انجام نشود، ممکن است حتی باعث از بین رفتن کامل پالپ دندان بیمار شود که قطعا این اتفاق خوبی نیست!
تناقض در رنگ:
لمینت دندان رنگ های بسیار متفاوتی دارد و ممکن است که رنگ دندان لمینت شده با رنگ دندان های مجاور آن یکسان نباشد. البته احتمال وقوع این عارضه لمینت دندان، بسیار کم است زیرا هنگام انتخاب رنگ لمینت، دندانپزشک عوامل زیادی را در نظر میگیرد که رنگ دندان های مجاور نیز یکی از این فاکتورها میباشد.
غیرقابل ترمیم بودن:
لمینت دندان یک روکش دائمی است یعنی تصور نکنید که میتونید چندماه بعد از نصب این روکش، آن را از روی دندان های خود بردارید. از آنجایی که لازمه انجام این روش، برداشتن مقداری از دندان است، با برداشتن لمینیت، ظاهر دندان طبیعی دیگر مانند قبل نیست، به همین خاطر ونیر سرامیکی دندان یک روش غیر قابل بازگشت است.
درصورتیکه ونیر دندان شما توسط یک دندانپزشک حرفه ای و با تجربه نصب شده باشد، احتمال وقوع بسیاری از عوارض لمینت دندان که در این بخش ذکر شد، به صفر می شود، زیرا یک متخصص لمینیت به خوبی با پروسه قرار دادن این روکش آشنایی کامل داشته و خیلی کم پیش می آید که در انتخاب رنگ و قرار دادن آن اشتباه کند. شما میتوانید ابتدا با دندانپزشکان کلینیک ایرانمهر برای نصب لمینت دندان، مشاوره کنید و سپس اقدام به اجرای روکش دندان نمایید.
روش های درمان عوارض لمینت دندان
بسیاری از عوارض لمینت دندان تا چند روز اول کاملا طبیعی هستند و با عمل کردن به توصیه های دندانپزشک زیبایی به راحتی میتوان این مشکلات را به حداقل رساند. بخش زیادی از درمان عوارض لمینت دندان به خود بیمار و نحوه مراقبت و نگهداری او برمیگردد. مراقبت های بعد از لمینت عبارتند از:
مسواک بزنید و نخ دندان بکشید:
همان طور که دندان های طبیعی به نگهداری نیاز دارند، باید از لمینت دندان نیز به خوبی مراقبت کرد. مشابه دندان های طبیعی، باید حداقل روزی دو بار مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را در برنامه خود قرار دهید. همچنین هر روکش های لمینت را با دهانشویه مخصوص ضد عفونی کنید.
از مصرف مواد غذایی رنگی اجتناب کنید:
با اینکه لمینت سرامیکی در مقایسه با لمینت کامپوزیتی مقاومت بیشتری در برابر لکه دارد، اما بهتر است برای جلوگیری از تغییر رنگ این روکش ها، از خوردن غذاها و نوشیدنی های رنگ زا خودداری کنید.
مواد غذایی سفت را نجوید:
یکی از راه های مقابله با عوارض لمینت دندان، پرهیز از جویدن مواد غذایی سفت مانند ته دیگ، یخ، ناخن، انبه و ... است. استحکام بالای لمینت سرامیکی، به معنای این نیست که میتوانید خوراکی های بسیار سفت را بجوید، زیرا لمینیت بسیار نازک است و ممکن است در اثر فشار بالا ترک بخورد یا حتی بشکند.
دندان قروچه را کنار بگذارید:
همان طور که گفتیم، دندان قروچه یکی از مواردی است که باعث صدمه دیدن لمینت دندان می شود. برای پیشگیری از عوارض لمینت دندان، باید این عادت مخرب را کنار بگذارید. دندانپزشکان معمولا به افرادی که عادت به فشردن دندان های خود دارند، توصیه میکنند که شب ها از محافظ دندان استفاده کنند. این محافظ ها بین دندان های فک بالا و پایین قرار میگیرند تا مانع فشردن دندان ها به روی یکدیگر شوند.
هر 6 ماه یکبار به دندانپزشک زیبایی مراجعه نمایید:
بعد از عمل هایی مانند ایمپلنت، لمینت و کامپوزیت، مراجعه منظم به دندانپزشک ضروری است. پس از این درمان، باید هر 6 ماه یکبار به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا روکش های دندان شما را معاینه کند. این معاینه از بسیاری از خطرات و عوارض لمینت دندان پیشگیری میکند.
عوارض لمینت متحرک دندان
لمینت متحرک، آخرین پیشنهاد دندان پزشکان است، زیرا معایب و عوارض آن بسیار زیاد است. در صورتی که لمینت متحرک دندان از کیفیت خوبی برخوردار باشند و به درستی نصب شده باشند، نیازی به تعویض آنها نیست. با این حال، ممکن است در شرایط زیر، لازم باشد که اسنپ آن اسمایل خود را عوض کنید:
- امکان ترک خوردن در هنگام جویدن خوراکی های سفت
- امکان پوسیدگی در دندان های زیرین
- لمینت متحرک دندان باعث آسیب به لثه می شود
روکشهای نامناسب میتوانند باعث تورم دائمی لثهها یا خونریزی در هنگام لمس شوند. این ممکن است به دلیل شکاف بین روکش و دندان شما باشد که میتواند حاوی باکتریهایی باشد که باعث التهاب لثهها میشود.
آیا لمینت دندان دائمی است؟
عمر لمینت دندان معمولاً 10 تا 15 سال بدون شکستگی یا تغییر رنگ دوام میآورند. طول عمر لمینیت، مستقیما به جنس، برند روکش، نحوه مراقبت و نگهداری لمینت و ... بستگی دارد. علاوه بر این، باید توجه داشت که فرآیند نصب لمینت دندان معمولاً غیرقابل برگشت است، زیرا باید مقدار کمی از مینای دندان برداشته شود تا بتوان روکش لمینت را روی آن قرار داد، بنابراین با برداشتن یا ریمو کردن لمینت دندان، دیگر نمیتوان از این روکش استفاده کرد.
آیا لمینت منجر به پوسیدگی دندان ها میشود؟
یکی از سوالات که دندانپزشکان کلینیک ایرانمهر به وفور در جلسات مشاوره از بیماران میشنوند، این است که آیا لمینت دندان باعث پوسیدگی دندان می شود؟ جواب این سوال خیر است. لمینت از مواد سرامیکی درجه یک که شبیه شیشه هستند، ساخته شده است و سرامیک به خودی خود باعث پوسیدگی دندان ها نمیشود، اما پیش از اینکه راجب تاثیر لمینت بر پوسیدگی صحبت کنیم، باید بدانیم که چگونه دندانها پوسیده می شوند؟
وقتی که ما غذا میخوریم، ذرات مواد غذایی به پشت و جلوی دندان ها میچسبند. باکتری ها از باقی مانده مواد غذایی تغذیه کرده و رشد میکنند. همین باکتری ها باعث ایجاد سوراخ داخل دندان ها و پوسیدگی میشوند. این اتفاق برای دندان های عادی و لمینت شده می افتد اما نکته اینجاست که بین روکش ونیر و لثه فاصله بسیار کوچکی وجود دارد که ذرات مواد غذایی میتوانند در این مکان انباشته شده و باعث رشد باکتری ها و در نتیجه پوسیدگی شوند. به عبارت دیگر لمینت دندان باعث پوسیدگی دندان ها نمی شود اما بستر آن را فراهم میکند.
برای جلوگیری از پوسیدگی دندان لمینت شده، باید به طور مرتب نخ دندان بکشید. مسواک نمی تواند به لایه بین لثه و لمینیت نفوذ کند و باکتری ها را از بین ببرد اما نخ دندان به دلیل نازکی و ظرافتی که دارد، میتواند این نواحی را از خطر پوسیدگی نجات دهد.
آیا لمینت دندان درد دارد؟
وجود درد یا ناراحتی خفیف در روزها یا هفته های اول بعد از نصب لمینت دندان، طبیعی است، اما بسیاری از مراجعه کنندگان نگران درد در حین عمل هستند. نگران نباشید! لمینت دندان هیچ دردی ندارد. تنها کافیست به مراحل این روش فکر کنید. فرآیند قالب گیری و نصب پوسته های چینی بدون هیچ دردی انجام می شود و تنها در زمان تراش دندان، ممکن است کمی احساس درد داشته باشید که آن هم با تزریق بی حسی موضعی، کاملا برطرف می شود.
آیا لمینت دندان باعث بوی بد دهان میشود؟
بسیاری از افراد تصور میکنند که یکی از عوارض لمینت دندان، بوی بد دهان است. ممکن است با نصب برخی از برندهای لمینت دندان، دهان شما بوی بدی بگیرد اما این عارضه ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد. اگر دهان شما بعد از نصب لمینیت بوی بدی گرفت، احتمالا به خاطر یکی از علل زیر است:
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان: رعایت نکات مراقبتی ساده ای مانند مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و شستشو با دهانشویه نه تنها از دندان ها محافظت می کند، بلکه از پیچیدن بوی بد در دهان نیز جلوگیری میکند. حتما در کنار دندان ها، روی زبانتان را هم مسواک بکشید و با دهانشویه مخصوص روزی دو بار، دهان خود را شستشو دهید. یکی دیگر از کارهایی که به منظور پیشگیری از ایجاد بوی بد در دهان انجام میشود، این است که مسواک خود را هر 3 ماه یکبار تعویض کنید.
- سیگار کشیدن: سیگار کشیدن و مصرف سایر دخانیات مشکلات زیادی برای لثه و دندان ها ایجاد میکند. افراد سیگاری بیشتر از سایر افراد درگیر بیماری های لثه و خرابی دندانها می شوند و ایجاد بوی بد در دهان نیز در این افراد اتفاقی متداول است.
- ناکارآمدی و بی تجربه بودن دندانپزشک: ونیر دندان یک عمل عادی و راحت نیست، بلکه ظرافت های بسیار زیادی دارد. اگر دندانپزشک از تجربه و مهارت کافی برخوردار نباشد، علاوه بر بروز عوارض لمینت دندان، ممکن است باعث بوی بد دهان نیز بشود. همچنین اگر فاصله بین لثه و لمینت دندان، زیاد باشد، باکتری های زیادی در این فضا جمع شده و باعث پوسیدگی و بوی بد دهان می شود.
- عدم استفاده از لمینت دندان با کیفیت: لمینت دندان برندهای مختلفی دارد که برخی از آنها کیفیت و قیمت پایین تری نسبت به برندهای دیگر دارد. ممکن است یکی از عوارض روکش هایی که از کیفیت لازم برخوردار نیستند، ایجاد بوی نامطبوع در دهان باشد.
نقش دندانپزشک در کاهش عوارض لمینت دندان
به طور حتم دندانپزشک نقش بسیار مهمی در کاهش عوارض لمینت دندان ایفا می کند چرا که با وجود یک دندانپزشک حرفه ای عوارض و درد ناشی از عمل لمینت به حداقل رسیده و بیمار احساس مطلوبی را کسب می کند. انتخاب یک دندانپزشک زیبایی با تجربه برای طراحی و نصب لمینیت می تواند به میزان قابل توجهی خطرات و عوارض لمینت دندان را کاهش دهد. هنگامی که تحت این درمان قرار گرفتید، رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه مداوم به دندانپزشک باعث میشود که لمینت دندان شما بعد از سال ها همچنان سالم باشند. در کلینیک دندانپزشکی ایران مهر، بهترین متخصصان لمینت دندان، مشغول خدمات رسانی هستند. اگر شما نیز می خواهید با لمینت دندان ، لبخندی هالیوودی داشته باشید، پیشنهاد میکنیم که حتما به آدرس جنت آباد جنوبی، بین همت و چهارباغ، ساختمان بانک دی، پلاک 152، طبقه اول، واحد 2 مراجعه نمایید.- ۰۱/۰۸/۱۴